Οφέλη εκμάθησης Αγγλικών από πολύ μικρή ηλικία.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται για το πότε θα ήταν η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκινώντας μια ξένη γλώσσα από πολύ μικρή ηλικία έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

  1. Οι νευροβιολόγοι υποστηρίζουν ότι λίγο μετά τα 3 και αρκετά πριν τα 11, ο εγκέφαλος έχει πολύ πιο αυξημένες δυνατότητες στην εκμάθηση της οποιαδήποτε γλώσσας.
  2. Τα παιδιά εκμεταλλεύονται πλήρως τις ικανότητες τους. Η επαφή με νέα ηχητικά σχήματα εξασκεί την κατανόηση τους και βελτιώνει την προσοχή τους.
  3. Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες σε πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά διευρύνουν το μυαλό τους και απαλλάσσονται από το φόβο της μάθησης που αντιμετωπίζουν αργότερα στο σχολείο.
  4. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας αποτελεί θετική πρόκληση για τον νέο μαθητή. Σύμφωνα με έρευνες, με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας βελτιώνονται ακόμα και μη λεκτικές ικανότητες όπως τα μαθηματικά.
  5. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από νηπιακή ηλικία κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα.
  6. Ξεκινώντας μια ξένη γλώσσα πιο νωρίς οι μικροί μαθητές αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερο ‘προβάδισμα’ από συνομήλικούς τους.
  7. Το παιδί που μαθαίνει ξένες γλώσσες από νηπιακή ηλικία ενισχύει την μνήμη του και αναπτύσσει πολλαπλές δεξιότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *